maanantai 22. elokuuta 2011

Helpot ja nopeat herkkusämpylät

Tuore, itse leivottu leipä maistuu aina! Kuitenkin usein, kun huomaa leivän olevan loppu, on myös energia hiivataikinan tekemiseen (kohotuksineen päivineen) vähissä. Minulla on ollut ennakkoluuloja leivinjauheella tehtyjä sämpylöitä kohtaan, mutta ne hälvenivät kummasti näiden sämpylöiden myötä. Suosittelen siis lämpimästi kokeilemaan - yllätä vaikka puoliso ja/tai lapset tuoreilla, tuoksuvilla sämpylöillä sunnuntaiaamuna!

Taikina: (n. 8 kpl sämpylöitä)

5 dl jauhoja (Vaaleilla jauhoilla sämpylät kohoavat parhaiten. Näissä sämpylöissä oli n. 2 dl hiivaleipäjauhoja)
1 rkl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
3 rkl siirappia
2-2,5 dl maitoa

Sekoita kuivat aineet. Lisää siirappi ja kylmä maito, ja sekoita nopeasti. Taikina on löysä, joten käytä reilusti jauhoja sämpylöiden pyörittelyssä. Sämpylät tulee saada mahdollisimman nopeasti uuniin, ilman mitään kohotuksia. Halutessasi voit voidella sämpylät munalla ja ripotella päälle kurpitsan-, seesamin- tai unikonsiemeniä. Paista 200 asteessa 10-13 minuuttia.



2 kommenttia:

  1. Ihan törkeen hyviä. Me unohdimme ostaa illaksi leipää ja nämä pelastivat.Lapset onnellisia ihanan pehmeästä ja tuoreesta sämpylästä. Ehdottomasti kokeilen toisenkin kerran jossen useammankin kerran. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  2. Oli sen verran hyviä sämpylöitä, että tänään tullut jo kaksi pellillistä leivottua! =) Lisäsin linkin tähän reseptiin omaankin blogiini.

    VastaaPoista